r2r, dopiero dzisiaj mają złożyć wniosek o pozwolenie na użytkowanie, a to się robi z dwutygodniowym wyprzedzeniem, bo Urząd ma 7 dni na ustalenie terminu "wizyty" (chyba, że coś się zmieniło). Z tego co się orientuję to koniec tej budowy ma być na początku października.
Jak objechać korek w Częstochowie?
Zwiń
X
-
r2r, chyba widziałem info o tym na stronie MZDiT albo gdzieś, aż dziw, że go tu nie wrzuciłem...czytałem, że 1 góra 2 dni...
[ Dodano: Pią 12 Wrz, 14 10:29 ]
Zamieszczone przez SSZ tego co się orientuję to koniec tej budowy ma być na początku października.
[ Dodano: Pią 12 Wrz, 14 10:29 ]
Agamek12, zapraszamy na spotatylko z parkowaniem może być ciężko :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Dzięki Wam.
Agamek12, to Jaworzno czy Jędrzejów?
Odświeżając nieco temat "korków" w Częstochowie :diabelski_usmiech
W zeszłym tygodniu musiałem odbębnić cały tydzień siedząc na miejscu w Warszawie (szkolenie w środku tygodnia i bez sensu było jechać na dwa dni - zresztą odpocząłem trochę od alkoholizowania się, ale przez to żona mogła mnie trochę wykorzystać :diabelski_usmiech ).
Rano do roboty jeździłem na godzinę 8.00 spod Warszawy przez Marki. Mam do pracy ~34km i pokonywałem je przez... 1,5-2,0h (no raz w 1h, ale ruszyłem o 6.00) :shock: :shock: :shock: Popołudniu ruszałem o godzinie 17.00 i w domu najwcześniej byłem o... 18.30 :shock:
Tymczasem jadąc do Katowic ~310km i wlatując do Częstochowy ~8.00 (czyli w godzinach szczytu) całą trasę pokonuję w mniej niż 4h (zazwyczaj wyjeżdżając o 5.20 na miejscu jestem o 9.00).
Więc koledzy Częstochowianie (niemalże cytując klasyka): co Wy wiecie o korkach? :szeroki_usmiech
PS: jutro znów wracam do domu w godzinach szczytu. Planuję wyjechać z Katowic ~13.00 i być w centrum Warszawy ~16.15-16.30, a w domu 17.15-17.30 :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Agamek12, no to szykuj się bo końcem miesiąca ma być oddanie do użytku ślimaków przy BP/MC Dolandach. Pozostanie tylko wiadukt za TESCO (w kierunku stolicy). Jednak możliwe, że i tam za niedługo już nie będzie strachu bo mają budować ronda i ruch pójdzie już wiaduktem. Pożyjemy zobaczymy. Szerokiej i bezpiecznej drogi
Jak tak czytam Twój czas przejazdu to jakoś tak długo mi się wydaje :wink:Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSAgamek12, Katowice - Warszawa, po przemyśleniu to te 3h jednak nie jest takie złe :wink: Do stolicy mam 2h i 40min do Katowic, ale to 2h to musi być dobrze na drodze. Teraz się przerzuciłem na DK50 i A2 wjeżdżam ale czasu nie liczyłem ( z żoną jechałem)
A próbowałem już jazdy przez Łódź, klasycznie odbijanie przez Mszczonów/Wisitki, itp... Nie ma to większego sensu.
Komentarz
-
-
a co do przelotu przez czestochowe to ja bylem w niedziele i juz wyglada to przyzwoicie, ale chciałem zapytac czy tam od strony katowic na warszawe bedzie jakis zajazd i mcdonalda czy tak na dziko troche? :POII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
witachu, już jest tylko jeszcze słabo to wygląda, tzn inaczej niż wcześniej. Teraz jadąc od Katowic i mijając ślimaka nad DK1 trzeba trzymać się prawego pasa i zjechać od razu przed Orlenem w prawo (budują tam teraz Lotos więc pewnie dojazd do MC będzie inny możliwy) i jakby zawrócić. Teraz w tym MC jest fajnie bo spokój i ludzi mało
Agamek12, jeździłem przez Janki i traciłem min. 50 minut w korku zanim dojechałem do świateł na lotnisko. Nie mam nerwów i odbijam na 50'tkę na Żyrardów, później na A2 i do stolicy. Fakt, że teraz u Ciebie to jeden wielki plac budowy drogowejPisał Sebastian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSwitachu, już jest tylko jeszcze słabo to wygląda, tzn inaczej niż wcześniej. Teraz jadąc od Katowic i mijając ślimaka nad DK1 trzeba trzymać się prawego pasa i zjechać od razu przed Orlenem w prawo (budują tam teraz Lotos więc pewnie dojazd do MC będzie inny możliwy) i jakby zawrócić. Teraz w tym MC jest fajnie bo spokój i ludzi małoArtur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSAgamek12, jeździłem przez Janki i traciłem min. 50 minut w korku zanim dojechałem do świateł na lotnisko. Nie mam nerwów i odbijam na 50'tkę na Żyrardów, później na A2 i do stolicy. Fakt, że teraz u Ciebie to jeden wielki plac budowy drogowej
Komentarz
-
Komentarz